17 November 2008

Indeks Himpunan Blog Pahang (Kemaskini: Dis 31, 2008)

A
AbdullahJones – kuantan; abdullahjones; telanjang dan tersenyum; sebelah hitam; RAJAWALI art gallery
Adnan Yaakob, Dato’ Sri – Adnan Yaakob
Anak Srikandi - Warta Raub
Apache - AMINCHENOR

B


C
cherryanne-world
Chuah Boon Seong – chuah boon seong

D
Dahniar Abdul Jalil - Betau2Boston

E


F
Fauzi Abdul Rahman, Dato’ – BARISAN RAKYAT – PAKATAN RAKYAT
Firdaus Abdillah - Anarki Hadhari; Autoslave Part 2; Gambor; HilangPunca; Sindiket Sol-Jah
Fuziah Salleh – Fuziah Salleh

G


H


I
I? - ...godfather; yang kita .....
Intan RH - Kamuih Oxperd Pahang-Malay-English; Bisnes Permata; Dunia Sementara Ku...

J


K
Kembara Politik

L


M
Mohamad Sahfri Ab Aziz, Dato' Hj. - ADUN BUKIT IBAM
Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz, Dato’ – SAKMONGKOL AK47; MAT TOMOI
Mohd Hatta @ ATTAiSM - DIA Design Interior Architecure ; DiA; TjANTeK; ArTribUTe; e-TjAN; KOTAKOTAK
Mohd Shaimy - Galeri Pantai Timur
Mohd Yusof Ali - Lipis Online; Kemahang's FotoPage; KEMAHANG
Mylias - Kuantan Apartment

N
Nasionalis - Penggabung Suara
Niezam - Carlbella Bridal & Photography
Nor Hisham Mohamed - peluru peluru dari langit
Nurul Huda Ghazali, Datin – Mamasita Mamamia!; Ariff Art Gallery

O


P
Pahang(at)Blogger.com - pahangblogger; bRAVE hEART
Pang Tsu Ming, Dato' – Pang Tsu Min

Q


R


S
Saifuddin Abdullah, Dato’ – Saifuddin Abdullah
Sala Wan K - You are here / home / salaz
Shamsuddin Hj. Nawawi, Dato’– Small Talk
Shamsuddin Moner, Kapten (B) - SHAMSUDDIN MONER EL-ASKAREY
Snakebite - Dust in the Wind
Suara Adiwangsa
Suhairi Mohamed Hussin - mrkolumpo

T
Ti Lian Ker, Dato’ – LIAN KER PHOTO GALLERY; Ti Lian Ker’s Blog
Teo Wei Sing – Suara Anak Pahang – Perslah Melankolis

U


V
VersedAnggerik - Ahan in the Afternoon

W
Waris Pahang - WARISAN(at)PAHANG
Wan Juhaida Wan Hassan - Aku Dengar Lihat Saksi

X


Y


Z
Zaharuddin Dato' Abdullah - Penulisan Kita Semua & Saudara ZAHARUDDIN BIN ABDULLAH

Indeks Bermula: 17 November 2008
Kemaskini: 31 Dis 08, 3:38 p.m.

Perhatian: Sila sertakan maklumat di ruangan berikut ( Kilik di sini ) untuk menambah blog anda di Indeks Himpunan Blog Pahang. Harap dapat diuar-uarkan kepada semua rakan blogger dari seluruh negeri Pahang Darul Makmur.

37 comments:

傻傻的樱桃……安 said...

hi, thank you for your invitation but i'm just a teenager that just writting about my school life and some interst of my own like Japanese Animation , Japan music and that has no conection with what may your are planning to do.....
if you just want me to join sure of course i will be glad too^^
Just wanna let you know that what i'm doing in my blog^^

Teo Wei Sing said...

Indeks Himpunan Blog Pahang merupakan suatu langkah bijak yang membolehkan penyebaran dan perkongsian ilmu tanpa sempadan ke arah yang lebih berjaya. Tahniah diucapkan kepada pendokongnya. Terima kasih kerana sudi menjemput juga.

Teo Wei Sing said...

Di laman ini
kusedia menadah titi
mewarisi seni dan tradisi
gilang-gemilang puput-berpuput
menghiasi pacaran indah
rembulan mula berseri
menalun ke rimba Gunung Tahan
biar dedaun khabarkan pada angin
biar angin bicarakan pada gunung
biarkan gunung laungkan pada awan.

Sekalung penghargaan kepada
rakan seperjuangan dan pelayar laman
yang ingin berlama di beranda ini
pada lilit sejarahnya
tanah Pahang, tanah timur berpancawarna
bintang-bintang berkerlipan pujangga ternama jalur hitam putih.

Bertuahlah negeri Pahang
dalam mengacu minda
menjiwa merdeka anak-anak
himpunan blog Pahang kini berada
dari percik dan alur bakat yang mengalir
ku kira mendidik itu takkan berakhir
jika melingkar budaya, bahasa, sastera dan kesenian...

abdullahjones said...

www.rajawaliartgallery.blogspot.com
www.galeripantaitimur.blogspot.com
www.artribute.blogspot.com

www.kotak2.blogspot.com

-seni.

Pang Tsu Ming said...

thank you for the link. I appreciate it.

Blogger Pahang said...

Cherryanne:
Saya sedang dalam usaha mengumpulkan semua blogger seluruh negri Pahang untuk disenaraikan. Tiada pengecualian. Selagi anda/rakan berasal dari Pahang maka boleh disenaraikan untuk kemudahan rujukan kepada semua.

Teo Wei Sing:
Terima kasih. Menarik sajak yang saudara karang. Apa tajuknya?

abdullahjones:
Telah disenaraikan. Terima kasih atas maklumat yang diberikan.

Pang Tsu Ming:
Terima kasih Tuan.

Mohd Yusof Ali said...

Salam Bro,
http://iryusofali.blogspot.com/
http://kemahang.fotopages.com
http://kemahang-jkkk.blogspot.com/

Cheers

KAPTEN (B) SHAMSUDDIN EL-ASKAREY said...

Salam. Terima kasih kerana sudi meletakkan laman blog saya Shamsuddinmoner el-askarey dalam himpunan Blog Pahang. Tuan telah melaksanakan satu tugas yang terbaik sebagai perantara semua blogger di pahang. Insya Allah, saya akan letakkan Blog himpunan Pahang ini dalam laman blog saya nanti. Syukran

Muhammad Azli Shukri said...

ini satu usaha yangs angat baik..

Teo Wei Sing said...

Terima kasih atas pujian saudara.

Tajuknya:

Termeterai pelangi di Hitam Putih...

Faham?

Hahaha...

Blogger Pahang said...

Mohd Yusof Ali:
Telah dikemaskini. Terima kasih kerana sudi berkongsi blog.

Kapten (B) Shamsuddin Moner:
Terima kasih atas kata-kata semangat Tuan Kapten.

Muhammad Azli Shukri:
Terima kasih atas pujian yang diberikan.

Teo Wei Sing:
Saudaraku...sungguh indah tajuknya..bersesuaian dengan sajak yang dikarang. Maksudnya Termeterai perpaduan di bumi Pahang Darul Makmur. Betul ke? Saya tidak berapa pandai dalam hal sastera. Tapi saya mengagumi saudara kerana agak payah mencari kaum Tionghua yang petah bersajak. All my salutation goes to you Sir!

pipiyapong said...

wah..

INTAN RH said...

Sy tak sangka ada blog himpunan blogger2 pahang. Sila la ke blog sy, cuma sy menulis secara umum.

Teo Wei Sing said...

Pelangi merupakan lambang kepada keindahan dan sudah tentu segala warna membawa segala bentuk makna yang berbeza, semua ini terpulang kepada tafsiran individu melalui pengalaman dan pengetahuan. Hitam Putih sememangnya bumi tercinta saya, iaitu negeri Pahang, tanah kelahiran.

Saya tidak hairan saudara menyatakan pelangi yang dimaksudkan itu perpaduan kerana dalam buku saya "Suara Anak Pahang" dan buku yang akan datang juga sentiasa menyeru ke arah perpaduan kaum dan patriotisme.

Bukan semua orang menghargai dan mengenali sastera. Saya berasa syukur dengan kehadiran saudara dalam menilai, menyokong dan menyebarkan usaha saya kerana tinggal di bawah bumbung bersama, tanggungjawab perpaduan harus dipikul bersama.

Usaha saudara mengumpulkan blog-blog di Pahang juga dikatakan murni dan harus dipandang serius oleh pelbagai pihak supaya perkongsian isu semasa dan sumber negeri boleh berjalan dengan lebih efisien dan kondusif.

Sekian, salam muhibah!

pahang@blogger.com said...

Penggabungan satu usaha yang baik namun ada yang inginkan kebebasan - lone ranger. Ada perjuangan berpasukan dan perjuangan bersendirian. Yang penting menuju matlamat yang sama.Satu Agama dua negara tiga bangsa. Lawati saya (BUKAN LEWAT)di laman bRAVE hEART - http://pahangblogger.blogspot.com

Nasionalis said...

Syabas saya akan letakkan link dalam blog Penggabung Suara.

Orang pahang ...

Suara Adiwangsa said...

Tuan,
Terima kasih kerana sudi meletakkan laman blog Suara Adiwangsa dalam himpunan Blog Pahang. Tuan telah melaksanakan satu tugas yang terbaik sebagai perantara semua blogger di pahang.
Kalau dpt kita adakan forum blogger Pahang pun ok, minta dato SAM Setpol sponsor hehe

mylias said...

http://mykuantanapartment.blogspot.com

Blogger Pahang said...

pipiyapong;
Wah! :P

Intan RH;
Terima kasih daun keladi...

Teo Wei Sing;
Teruskan berjuang...

Pahang(at)blogger.com;
Terima kasih...

Nasionalis;
Terima kasih...

Suara Adiwangsa;
Terima kasih atas pujian.

mylias;
Terima kasih...

mylias said...

kepada owner/moderator,
terima kaseh kerana menyeraikan blog saya.
didalam senarai blog2 disini, berapakah yang dalam Bahasa Inggeris dan berapa pula dalam Bahasa Malaysia, dan berapa pula yang di dalam Bahasa lain2?

Md.Suak said...

Anak Pahang ada dimana-mana ....tahniah

Blogger Pahang said...

mylias:

Saya akan senaraikan semua blog dari Pahang tanpa ada sebarang sekatan dari segi bahasa, politik mahupun apa-apa pun. Semua dialu-alukan. Setakat ini saya masih lagi tidak mengira statistik blog Pahang mengikut pecahan bahasa. Saya mohon maaf.

Pun begitu, adalah diharapkan semua blogger Pahang dapat menjaga kesantunan dalam berblog. Semoga perpaduan dapat dijalin dengan baik antara rakyat Pahang.

Salam Perpaduan!

Md.Suak;
Terima kasih. Mari sama-sama berkongsi laman blog untuk disenaraikan.

zuhaimi zul said...

salam penyatuan...

ramainyer anak pahang...

http://zulisme.blogspot.com/

Syed @ Don said...

saya juga ingin sertai.

donsyed.blogspot.com
ptnjraub.blogspot.com

Syed @ Don said...

hurm. Walaupun ptnjraub.blogspot.com adalah satu perniagaan tp saya lebih suka jika saudara dapat memasukkannya di dalam pendidikan. Terpulang kepada saudara, saya cuma mencadangkan.

Blogger Pahang said...

Syed @ Don,

Saya telah ubah.

Tabib said...

Askm!
Baru jumpa blog ni.

Sebagai orang Pahang saya terpanggil untuk menyertai.

Berikut maklumat blog saya;-
Jurublog: Dr. Redzlan Abdul RahmanNama Blog: Bird & Nature Photography - by TabibAlamat URL: http://redzlan.blogspot.com/Kategori: Fotografiwassalam,
/Redzlan/.

Haji Saharul atau Jang .. said...

mai le lawat koi punya blog www.ujangmym.blogspot.com

Mokde said...

mokde memang orang pahang tapi dah lama merantau dan masih merantau,skg dah nak balik sangat ke Pahang, tunggu masa jer, ..... dah menepati syarat untuk masuk kedalam himpunann blog Pahang?

lot2216, lot2216.blogspot.com

Al Hasil Enterprise
alhasilenterprise.blogspot.com

ima shhs said...

Salam teman,

daftar kan saya ekk...

Jurublog: ima shhs
Nama Blog: SHHS - Tercipta Untukku
Alamat URL: http://ima-shhs.blogspot.com
Kategori: Umum

wassalam

LIZA said...

Assalamulaikum....

Nak jom

Jurublog : lizahalim
Nama Blog: macam2ada
Alamat URL: http://lizazli-macam2ada.blogspot.com/
Kategori:Perniagaan & Perusahaan

GPK KOKO said...

Saya nak join kelab

Blogger :Saipuddin b Zainuddin
url - http://www.pengurusankokurikulum.blogspot.com

Katg: Pendidikan

Saipuddin said...

Saya nak join kelab

Blogger :Saipuddin b Zainuddin
url - http://www.pengurusankokurikulum.blogspot.com

Katg: Pendidikan

Saipuddin said...

Saya nak join kelab

Blogger :Saipuddin b Zainuddin
url - http://www.pengurusankokurikulum.blogspot.com

Katg: Pendidikan

LIZA said...

Assalamulaikum....

Nak jom

Jurublog : lizahalim
Nama Blog: jusmate5
Alamat URL: http://jusmate5-macam2ada.blogspot.com/
Kategori:Perniagaan & Kesihatan

mitos said...

kome nok join juge ni guane yekkkk
daftar kome pulok ni bolehh

Jurublog : juhairee
Nama Blog: budak ulu cheka
Alamat URL: http://ucmitosboy.blogspot.com/
Kategori:Umum

DR. SERI said...

salam,blog saya klinikcvtkuatan